Дрецун: Није вјероватан било какав договор сутра у Бриселу

GS
Foto: Srna

БЕОГРАД - Предсједник Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове Милован Дрецун рекао је да не вјерује да је могуће постићи било какав конкретан договор на састанку предсједника Србије Александа Вучића, приштинског званичника Аљбина Куртија и посредника ЕУ сутра у Бриселу.

"Потпуно су супростављени ставови о Заједници српских општина Београда и Приштине, чини ми се да и Запад има неке ставове који апсолутно не могу да буду конзистентни и да доведу до решења проблема", изјавио је Дрецун за РТС.

Дрецун сматра да је високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ заказао састанак на високом нивоу у Бриселу, прије свега како би политички оснажио свој приједлог да се Приштини укину мјере.

Он је истакао да је то погрешно јер мјере против Приштине због дестабилизације на сјеверу нису биле ни заведене "како ваља", а нису ни испуњени услови за укидање мјера, јер нити има Срба у општинама на сјеверу Косова и Метохије, нити су се повукле приштинске специјалне јединице.

"Занима ме да видим да ли ће уопште бити могуће постићи било какав договор о било чему, сем да се каже како се наставља са дијалогом и како се предузимају неке мере. Мислим да је ово шкољка која има само љуштуру, а нема суштину унутра и да се неће постићи никакав посебан резултат на том састанку", додао је Дрецун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана