Драгица Гашић, први српски повратник у Ђаковици:Гађају ми прозор каменом,пријете да ће да ме кољу

Танјуг
Драгица Гашић, први српски повратник у Ђаковици:Гађају ми прозор каменом,пријете да ће да ме кољу

ГРАЧАНИЦА - Српкиња повратница у Ђаковицу Драгица Гашић, коју сусједи Албанци желе да протјерају из тог града и због које је 11 ђаковачких невладиних организација поднијело петицију у којој траже да се она исели, састала се данас у Грачаници са директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем.

Гашић је послије састанка испричала са каквим пријетњама се суочава по повратку у Ђаковицу.

-Гађали су ми каменом прозор, поломили су ми ролетне, лепе ми слике којима ми прете да ме кољу, бију - испричала је Гашић. Навела је да јој сваке ноћи по три пута лупају на врата и да не може да спава. Полиција је обезбјеђује, али нападачи дођу поново кад полиција оде.

Гашић је рекла да је данас дошла у Грачаницу да се види са представницима државе Србије и да их моли за помоћ, истучући да јој свака помоћ значи.

Испричала је да намирнице купује у маркету близу свог стана и да нема примједбе на запослене у тој радњи нити на полицију.

Навела је да је полиција јуче ишла иза ње да види да ли ће јој неко добацивати.

На питање да ли је очекивала такве проблеме, Гашић је одговорила да је очекивала и горе ствари јер је први повратник у Ђаковицу, али је истакла да никада никога није повриједила у граду у којем је живела 20 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана