Доживотна робија убици власника мјењачнице

Танјуг
Доживотна робија убици власника мјењачнице

БЕОГРАД- Апелациони суд у Београду дуплирао је казну Браниславу Муратагићу и правоснажно га осудио на казну доживотног затвора због убиства Драгана Пантелића, власника мијењачнице у Земуну 17. децембра 2019. године приликом пљачке мјењачнице.

Апелациони суд је истовремебо потврдио одлобађајућу пресуду којом је супруга окривљеног, Георгина Јовчић Муратагић ослобођена од оптужби да му је у томе помогла.

У образложењу одлуке наводи се да  по оцени овог суда првостепени суд није у довољној мјери цијенио отежавајуће околности за Муратагића и то да је он вишеструко осуђиван.

Основано се, како је наведено у пресуди, жалбом Вишег јавног тужиоца у Београду истиче да ранији живот окривљеног указује на његову склоности ка вршењу истоврсних кривичних дела чија су битна обележја употреба силе и претње, као и стицање стицање противправне имовинске користи и неовлашћено држање и ношење оружја.

 Додаје се и континуитет при вршењу кривичних дела, будући да је он од ране младости до зрелих година, вршио та кривична дјела, а од којих су неке казне биле у дужем временском трајању, што све указује да у односу на окривљеног сврха кажњавања протеком времена и током издржавања бројних осуда није остварена. 

Од отежавајућих околности, како тврди овај суд, морало се ценити и понашање Муратагића након извршеног дела, односно да је Пантелића након повређивања  оставио на поду мењачнице, затворио врата и на тај начин му ускратио и најмању шансу да га неко од пролазника види и пружи му помоћ.

Такође, наводи се да га последице убиства нису спречиле да без гриже савести троши новац који је узео.

Стога га је Апелациони суд осудио на максималну затворску казну ценећи притом и личност Муратагића који је ради новца убио Пантелића, оца троје малолетне дјеце, коме је посао у мењачници био више од извора егзистенције јер је у истој проводио и по 12 сати дневно.

Муратагић је осуђен јер је тог дана ушао за Пантелићем у мењацвницу и испалио више хитаца из пиштоља у њега

Након убиства извршио је преметачину по мењачници и узео око 50.000 евра у различитим валутама, и по изласку из мењачнице затворио је врата како Пантелића нико не би видео и помогао му.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана