Донирана возила хитне помоћи Украјини након договора Тамаре Вучић и Олеане Зеленске

Танјуг
Foto: Нова.рс

БЕОГРАД - Србија је Украјини предала два возила хитне помоћи, потврдила је Олеана Зеленска, супруга предсједника Украјине Володимира Зеленског, додајући да су ту помоћ договориле она и супруга предсједника Србије Тамара Вучић, саопштено је из украјинске амбасаде у Београду.

Како је саопштено, Олеана Зеленска је навела да је то договорила са Тамаром Вучић током видео разговора који су обавиле 3. септембра 2022. године. 

Зеленска је навела да када разговара са својим колегама, како каже, првим дамама и господом, увек се труди да разговара о веома хитним, практичним питањима.

"Сада је вријеме такво да нам је потребна помоћ овде и сада. Тако је било и са првом дамом Србије Тамаром Вучић. Имала сам телефонски разговор са њом почетком јесени и тада смо радили на прикупљању средстава за возила хитне помоћи. Госпођа Вучић је одмах потврдила да ће Србија подржати иницијативу", казала је Зеленска. 

Додаје да су прије неки дан у Украјину стигла два возила хитне помоћи, које је поклонила Влада Србије. 

Возила хитне помоћи, наводи, потпуно су опремљена савременом опремом и биће послата у Харковски и Черкашки центар хитне медицинске помоћи, пренијела је прва дама Украјине.

"Спашаваће животе Украјинаца. Ми ћемо наставити да нашим болницама обезбјеђујемо неопходна возила, која су нажалост веома кратког вијека током рата", додала је Зеленска, како је саопштила амбасада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана