Долази на суђење родитељима: Дјечак из "Рибникара" први пут излази из клинике

Курир
Долази на суђење родитељима: Дјечак из "Рибникара" први пут излази из клинике

Дјечак (14), који је убио девет другова и чувара у Основној школи "Владислав Рибникар", биће доведен у зграду Специјалног суда гдје ће свједочити у поступку против његових родитеља, Владимира и Миљане Кецмановић, као и против инструктора у стрељани Немање Маринковића.

Подсјетимо, дјечак убица је саслушан као свједок у истази која је вођена против његовог оца прије подизања оптужнице. Како је Курир писао, он је тада саслушан путем видео линка који је успостављен са болницом у којој је од 3. маја прошле године.

Поред њега је тада, осим једног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду и психолога, сједела и мајка Миљана Кецмановић. Међутим, Миљана је касније оптужена, пошто је на једној чаури у учионици историје пронађен њен ДНК - подсјећа саговорник Курира и додаје да овог пута мајка неће моћи да сједи уз малољетног убицу који је починио језив злочин.

Саговорник поменутог портала наводи и да ће судија, на самом почетку питати дјечака убицу да ли жели да свједочи у поступку против оца и мајке.

- Иако је сведочио током истраге, он сада може да донесе и другачију одлуку и да одлучи да не сведочи. Уколико одлучи да сведочи, биће у обавези и да одговори на питања која за њега имају тужиоци, адвокати, оптужени родитељи као и заступници али и сами родитељи убијене деце - објашњава саговорник Курира.

Ово ће бити први пут да дјечак изађе из психијатријске клинике послије злочина 3. маја 2023. године.

Суђење је, без присуства јавности, заказано за 8. октобар и биће одржано у највећој судници у згради Специјалног суда у Устаничкој.

У судници ће бити смјештен у стаклену, затамњену "кућицу" за заштићене свједоке.

Дјечак ће тако моћи да види све, док њега нико неће моћи да види. Судија, оптужени, адвокати и породице жртава слушаће дјечака преко звучника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана