Дојаве о бомбама у школама у више градова, за неке већ утврђено да су лажне

Танјуг
Дојаве о бомбама у школама у више градова, за неке већ утврђено да су лажне

БЕОГРАД - У основним и средњим школама у више градова у Србији данас су на мејл адресе стигле поруке претећег садржаја са дојавама о бомбама.

Како је потврђено Тањугу, након контрадиверзионог прегледа утврђено је да је реч о лажним дојавама у школама у Нишу, Чачку и Горњем Милановцу, Такову и Прањанима. Три средње школе у Нишу добиле су јутрос мејлом дојаве о постављеним бомбам - ЕТШ "Никола Тесла", Прехрамбено- хемијска школа и Машинска школа.

Контрадиверзиони тимови полиције у Нишу урадиле су провере у школама и установљено је да су дојаве биле лажне, потврдили су из ПУ Ниш за Тањуг.

О случају је обавештено и Основно јавно тужилаштво у Нишу, а случај је квалификован као кривично дело изазивања панике и нереда. Након провере, у школама је настава нормализована.

Полицијској управи у Чачку пријављено је да је на мејл адресе Машинске и Медицинске школе стигао мејл са дојавом о бомби. Одмах по пријави полиција је изашла на терен, урађени су контрадиверзиони прегледи и утврђено је да се ради о лажним дојавама.

Како су за Тањуг потврдили из ПУ Чачак, и у Горњем Милановцу, Прањини и Такову стигли су мејлови основим школама о постављеним бомбама.

Урађени су контрадиверзиони прегледи и утврђено да су лажне дојаве у две основне школе у Горњем Милановцу, као и у школама у Прањанима и Такову. Након полицијске провере настава је нормализована у све четири школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана