Додик и Вучић вечерали на жељезничкој станици Прокоп

ГС
Додик и Вучић вечерали на жељезничкој станици Прокоп

БЕОГРАД - Предсједник Републике Српске Милорад Додик информисао је вечерас предсједника Србије Александра Вучића о посљедњим дешавањима у Републици Српској и „притиску западних сила“.

Вучић је навео да је веома поносан на новоизграђену жељезничку станицу Прокоп у Београду и да је послије отварања остао да разговора са Додиком, премијерком Србије Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим.

„Остао са пријатељима да разговарам. Ана иде на расправу о Косову у УН, председник Додик ме је информисао о последњим дешавањима у Републици Српској и притиску западних сила, ја све њих о сутрашњем састанку са великом петорком, а Синиши Малом је највећа брига како ће да плати рачун за хамбургере. Додуше, додали смо му и крофне и колаче, тек да му рачун не би био мали“, написао је Вучић.

Предсједник Србије је објавио и фотографију са Додиком, Брнабић и Малим у ресторану у новој станичној згради у Прокопу.

На церемонији отварања нове зграде жељезничке станице Београд центар у Прокопу, Додик је рекао да су људи у РС поносни на сваки успјех у Србији и да воле да свједоче новом лицу Србије које је обезбједио председник Александар Вучић са својим тимом у последњој деценији, а које је, како је рекао, по вољи и мјери овог народа и народа у РС који је загледан у Србију.

Како је рекао, када је 1978. дошао у Београд као студент политичких наука, једна од главних тема била је Прокоп.

Додао је да је то концентрација напретка који Србија никада није имала и верујем да ће то тешко досегнути у будуће време због глобалних проблема.

„Важно је да остане окупљена, да буде посвећена, да се држи Александра Вучића, и ако остане таква, снажна и окупљена, онда је и РС сигурна. Хвала вам на подршци коју смо имали. Дуго сам у вођству РС, многи су предсједници били, али код Вучића се нађе и по којих 100 милиона евра за РС“, рекао је Додик.

Подсјетимо, министарство финансија Сједињених Америчких Држава увело је нове санкције појединцима и фирмама у Босни и Херцеговини, односно Игору и Горици Додик те фирмама које су с њима повезане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана