Додик, Хусеин: Могућ ангажман фирми из ФБиХ и Српске у Ираку

Срна
Foto: РТРС

БЕОГРАД - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Београду са министром спољних послова Ирака Фуадом Хусеином о унапређењу првиредне сарадње и ангажману компанија из Републике Српске и БиХ на обнови инфраструктуре и другим пројектима у Ираку.

"Мислим да има простора да се ангажују наше фирме које могу да раде на обнови инфраструктуре и привреде у Ираку. Данас смо разговарали о томе како да се та сарадња обезбиједи", изјавио је Додик новинарима.

Он је, након сусрета одржаног на маргинам самита поводом 60 година Покрета несврстаних, навео да је било ријечи и о односима Ирак и БиХ, као и о стању у региону.

"Ирак је земља која је разрушена у сукобима. Они желе да обнове партнерство са земљама и фирмама са простора бивше СФРЈ које су раније тамо биле присутне", каже Додик.

Он је напоменуо да су бањалучки "Чајевец" и сарајевски "Енергоинвест" у вријеме СФРЈ имали доста посла у Ираку.

Додик са Бајрамовом о наставку сарадње са Азербејџаном 

Додик је учешће на Самиту несврстаних у Београду завршио је разговором са министром спољних послова Азербејџана Јејхуном Бајрамовом.

- Био сам 2019. године у Азербејџану на сличном самиту и тада смо разговарали о неким могућностима сарадње са предсједником Алијевим, потребама да се улаже у привреду. Покушали смо да договоримо неке послове код Добоја, међутим, дошла је пандемија, све је тада стало. Сада поново треба да то реактивирамо, да видимо како ће то ићи даље - нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана