Додик честитао Вучићу Дан државности: Српску и Србију вежу снажне и нераскидиве везе

ГС
Додик честитао Вучићу Дан државности: Српску и Србију вежу снажне и нераскидиве везе

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Србије Александру Вучићу и свим грађанима Србије, поводом Дана државности Републике Србије - Сретења.

- Поштовани предсједниче, поводом Дана државности Републике Србије - Сретења, задовољство ми је да Вама и свим грађанима Србије упутим најискреније честитке и пожелим много успјеха у развоју земље - навео је Додик у честитки.

Он је истакао да су сви у Републици Српској изузетно поносни што је Србија, са Вучићем на челу, сваке године економски и политички све јача и као таква, велики ослонац свим Србима гдје год да живе.

- Србија у Републици Српској увијек има искреног и поузданог сарадника и пријатеља, јер нас повезују снажне и нераскидиве везе, братска љубав, заједничко насљеђе, поријекло, прошлост, а вјерујем и свјетла будућност - нагласио је Додик.

Додик је изразио захвалност Вучићу и државном руководству Србије на несебичној помоћи у протеклом периоду која се огледа у бројним пројектима реализованим у Републици Српској, као и на новима са којима ће, како је навео, наставити да стварају услове за бољи живот грађана.

- Поштовани предсједниче, са најбољим жељама за јаку, стабилну и напредну Србију, примите изразе мог посебног поштовања и уважавања - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Србија сутра обиљежава Дан државности, установљен у знак сјећања на два важна догађаја из историје која су се догодила на Сретење, 15. фебруара - Први српски устанак који је избио 1804. године и проглашење Сретењског устава 1835. године, који представља зачетак модерне Србије.

Цвијановићева честитала Дан државности Србије

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку, поводом Сретења – Дана државности Републике Србије, предсједнику Републике Србије Александру Вучићу, државном руководству и свим грађанима.


"Поводом великог празника Сретења – Дана државности Србије, част ми је и задовољство да Вама, државном руководству и свим грађанима Србије, упутим искрене честитке и најљепше жеље за даљи напредак и свеукупни просперитет. Чврсто сам увјерена да ће Република Србија, као главни покретач развоја и гарант стабилности региона, наставити да јача своју политичку и економску позицију, као и посвећеност регионалној сарадњи", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је упутила изразе дубоке захвалности предсједнику Србије и српском руководству за висок ниво политичког разумијевања, економску сарадњу, као и на реализицији заједничких инфраструктурних пројеката, у интересу и на добробит свих наших грађана.

"Поносни на чињеницу да Република Србија и Република Српска данас имају најбољи могући облик сарадње на свим пољима, те снажне братске, пријатељске и институционалне везе, још једном Вам честитам велики државни и национални празник и срдачно Вас поздрављам", наводи се у честитки српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана