Добричанин: Тешко je слушати уздахе оштећених и имати пред очима слике убијене дјеце

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Пуномоћница једне од породица убијених у Основној школи "Владислав Рибникар" Зора Добричанин Никодиновић пренијела је медијима своје утиске из суднице са судјења родитељима дјечака који је починио стравичан злочин 3. маја 2023. године у тој школи.

 Суђење је затворено за јавност, 

 "Јако је тешко и напорно седети у судници и слушати уздахе оштећених у овом предмету и у сваком тренутку имати пред очима слике убијене деце и радника обезбеђења", рекла је Добричанин Никодиновић новинарима испред Палате правде.    

 Она је додала да су пуномоћници оштећених задовољни досадашњим током и резултатима поступка, током којег је, подсећамо окривљени изнио одбрану након чега су му тужиоци постављали питања, а на крају и суд.  

Пуномоћник оштећених Огњен Божовић пренио је новинарима да је Владимир Кецмановић рекао да не жели да одговара на питања пуномоћника оштећених, али да се они надају да ће та одлука бити преиспитана.   

"То није ни по закону, он може да се брани ћутањем, али не може да бира да ли ћемо му ми постављати питања", рекао је Божовић.   

Пуномоћник оштећених је одговарајући на питања новинара испред Палате правде рекао да је држање Владимира Кецмановића од 3. маја исто, и истакао да он не прихвата одговорност.

Божовић је, осврнувши се на одлуку суда да суђење буде затворено за јавност, рекао да су пуномоћници неколико пута истицали став родитеља по том питању, додајући да су у овом поступку малолетни оштећени и да је питање шта је претежније, да ли интерес јавности или заштите малољетне дјеце. 

 Бранилац Кецмановића, Ирина Боровић је у својој изјави покушала да умањи значај потврђене оптужнице говорећи да тужилаштво спроводи "нову истрагу" тиме што је постављало питања која су се понављала окривљеном, а управо је то радило да би оштећени и суд уживо чули одбрану Крцмановића који је свој исказ дао у истрази, само пред тужиоцем и адвокатима.   

Боровић тврди да су одговори оптуженог оповргли наводе оптужнице.  

Ово суђење наставља се 1.априла. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана