Ђуровић осуђен на 30 година затвора због суровог убиства студента

Танјуг
Foto: novosti.rs

БЕОГРАД - Виши суд у Београду осудио је данас Неђељка Ђуровића (31) на 30 година затвора за убиство студента Милоша Милеуснића (24) 27. јануара 2019. године испред зграде у Улици Димитрија Туцовића у Београду.

Суд је на основу приложених биолошких трагова, снимака са камера, изјава свједока и осталих доказа утврдио да је Ђуровић 27. јануара изашао са ножем у руци из своје куће, налетио на Милеуснића и избо га око 5:50 сати.

"Жртву је изабрао насумично, није познавао Милоша, већ га је убио из чисте обести, бездушно и безобзирно, са директним умишаљем, због чега га је осудио за кривично дело тешко убиство на подмукао начин", рекла је судија Наташа Албијанић.

Судија је подсетила да је Ђуровић сам полицајце одвео на мјесто гдје је одбацио нож, те да суд није прохватио његову одбрану у којој је негирао да је он извршио убиство, већ свједочење полицајаца.

Суд је оца убијеног младића као оштећеног упутио да у парници оствари свој имовинско правни захтев, а Ђуровићу је продужио притвор до упућивања на издржавање казне, по правоснажности пресуде.

Ђуровић је пресуду саслушао мирно стојећи док су два стражара била око њега, али је након тога питао судију да ли може и он нешто да каже. Судија му је одговорила да за то сада није ни вријеме ни мјесто.

Ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво и одбрана имају право да уложе жалбе.

Тужилаштво је тражило да оптужени буде осуђен на максималну казну затвора у трајању од 40 година, док је Ђуровић од почетка суђења негирао да је он особа која је на смрт Милеуснића избола ножем у раним јутарњим часовима 27. јануара.

Он је ухапшен убрзо након злочина и од тада је у притвору.

Пред изрицање пресуде пријатељи убијеног Милоша, међу којима је и његов цимер Филип, окупили су се испред сједишта Вишег суда у Београду да сачекају пресуду.

Већина њих носила је исте мајице, на којима је порука: "Само да си насмејан, таквог те памтим", а донијели су и транспарент на ком пише "правда за Милоша".

Изрицању пресуде присуствовао је и отац убијеног младића, обучен скроз у црно, Горан Милеуснић.

Отац убијеног младића Милоша Милеуснића (24), Горан Милеуснић, изјавио је данас да је задовољан пресудом којом је убица његовог сина Неђељко Ђуровић осуђен на 30 година затвора и нада се да му Апелациони суд казну неће смањити.

"Могао је да буде осуђен и на 40, али ја сам задовољан. Мислим не могу никад да будем задовољан, јер ниједна судска пресуда неће вратити мог сина", рекао је Горан Милеуснић новинарима испред Палате правде.

Рекао је да још не зна да ли ће се жалити на пресуду, те је упитао која је сврха тога, јер је, како каже, и само суђење предуго трајало, двије и по године како је одлагано због короне.

Он је изразио наду да Апелациони суд неће спустити казну за пет, шест година или изрећи неку другу казну уз коју би Ђуровић био слободан за 10 година, па да како је навео, сутра опет неког може да убије из чиста мира.

Милеуснић жали што ће остатак живота проводити без дјетета, али је задовољан што је злочинац склоњен са улице.

"Да је добио мању казну он (Ђуровић) би поново извршио кривично дело. Видео сам га како чачка прсте, опуштено. Човек се понаша као да ништа није било", рекао је Милеуснић додајући и да осуђени нема емпатије.

Похвалио је рад судског вијећа и судију Наташу Албијанић, наводећи да су били коректни.

Према писању медија, Ђуровић је из имућне породице из Пожаревца, али годинама живи у Београду, гдје су му родитељи купили стан.

Милеуснић је био студент из Чачка, који је од задобијених повреда преминуо у Ургентном центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана