Ђурић: Студенти чувари српског идентитета

Срна
Ђурић: Студенти чувари српског идентитета

БЕОГРАД - Студенти и Приштински универзитет чувари су српског идентитета и гарант будућности српског народа на Косову и Метохији, поручио је данас директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић је студентима Приштинског универзитета са привременим сједиштем у сјеверном дијелу Косовској Митровици честитао Дан студената, истаквши да су они и чувари институционалног присуства Србије на Космету.

Он је у честитки навео да је тај универзитет у доба вируса корона "међу првима у региону почео спровођење онлајн наставе на свим факултетима", саопштено је из Владе Србије. "Најискреније вам честитам на овом подвигу.

Србија треба да зна како храбру и паметну младост има на Универзитету у Косовској Митровици, а не да о томе ћути", додао је Ђурић.

Он је напоменуо да ће званични Београд и убудуће да брине о квалитету студирања на тој високошколској установи.

"Обавеза нас у Влади Србије и Канцеларији за Косово и Метохију јесте да бринемо о квалитету вашег студирања и да вам обезбедимо услове за афирмацију вашег труда и онога што будете научили", навео је Ђурић.

Универзитет у Приштини је 1999. године, послије НАТО бомбаровања и повлачења полиције и војске Србије у складу са Куманавски споразумом, измјештен у сјеверни, српски дио Косовске Митровице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана