Ђурић: Слика о Србији и Србима се мијења набоље

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да сви у Вашингтону поздрављају иницијативу "Отворени Балкан", којом се руше мали "берлински зидови" у региону, те да се слика о Србији и Србима у САД лагано мијења набоље, али да је то процес који ће потрајати и у који треба улагати.

Он је нагласио да је српски кокус у америчком Конгресу у протеклој години значајно ојачао, а да је држава почела да улаже у српску дијаспору која може допринијети јачању позиције Србије и утицати на мишљење САД да је Србија држава са којом вриједи сарађивати.

Ђурић је веома значајним оцијенио то што ће министар спољних послова Србије Никола Селаковић Бадњи дан и Божић провести са Србима у Чикагу.

"Селаковић је први министар спољних послова Србије који ће у Новој Грачаници са владиком Лонгином и вјерницима дочекати празник. То вам говори да нисмо улагали у нашу дијаспору. Само у Чикагу живи 300.000 Срба. Селаковић схвата значај повезивања. Имаће и низ значајних састанака са нашим људима", рекао је Ђурић за телевизију "Пинк".

Он је најавио да се Амбасада Србије која је до сада била у неусловном тржном центру ускоро преселити у објекат на километар од Бијеле куће, што ће, како је оцијенио допринијети промјени имиџа Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана