Ђурић: Платформа у Вашингтону - очување националних интереса

Срна
Ђурић: Платформа у Вашингтону - очување националних интереса

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да делегација Србије има јасну платформу за разговоре у Вашингтону, а то је очување националних интереса на основу Устава са жељом да се економска сарадња прошири.

Ђурић је истакао да премијер привремених институција самоуправе у Приштини Авдулах Хоти обмањује јавност о садржини предстојећих разговора у Вашингтону, како би поткопао позицију Србије.

Он је навео да је разговарао са људима из Бијеле куће и да су на агенди која је договорена економске теме.

Ђурић је напоменуо да је предсједник Србије Александар Вучић јуче навео да не треба искључити изненађења и теме које нису на агенди.

- Важно да јавност зна да Албанци наступају јединствено и да намерно обмањују јавност да би поткопали позицију Србије - рекао је Ђурић за РТС.

Према његовим ријечима, и Срби требало да покажу слогу у овом важном тренутку и напоменуо да су поједини у Србији “пожурили да окриве делегацију Србије из личне политичке користи”.

Ђурић је навео да је на састанцима са приштинском делегацијом предсједник Србије инсистирао да се коначно отворе архиви таакозване Ослободилачке војске Косова, јер се ништа не зна о судбини 500 Срба.

Он је додао да Вучић на свим састанцима инсистира да се ријеши питање несталих и да је Београд спреман да отвори своје архиве, али да и Приштина мора да отвори своје.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана