Ђурић: Незапамћена трагедија задесила Нови Сад, прогласићемо Дан жалости

Танјуг
Ђурић: Незапамћена трагедија задесила Нови Сад, прогласићемо Дан жалости

НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић изјавио је данас да ће након извјештаја Министарства унутрашњих послова поводом пожара у Новом Саду у насељу Салајка, гдје је страдало шестмладих особа, од чега четворо дјеце, прогласити Дан жалости.

Он је у изјави новинарима рекао да је Нови Сад поновно задесила велика трагедија, као и да МУП ради на утврђивању околности под којим се пожар десио, као и да ће наредних дана бити донијета одлука о Дану жалости у Новом Саду.

"Јутрос је Нови Сад поновно задесила велика трагедија. У питању је пожар који се десио у улици Ђорђа Дере, Салајка је у питању код Алмашког гробља, где су живот изгубили шесторо младих људи, од којих су четворо дјеца.

Након 'Лаунча' и 'Контраста' десило се још један пожар", рекао је Ђурић. Он је објаснио да су ватрогасци од 2.43 часова јутрос били на терену и гасили пожар, али да су само могли да, заједно са тужиоцем и полицијом, изнесу тела настрадалих.

"Они су налазе на обдукцију на судској медицини. Чекамо резултате обдукције. Прелиминарни извјештај.

МУП ради на утврђивању свих релевантних чињеница, доказа, да знамо шта се то јутрос догодило у кући гдје су настрадали шесторо младих људи, од којих су четворо били дјеца", рекао је Ђурић.

Он је рекао да ће после давања изјаве одмах отићи на лице мјеста, а да ће наредних дана бити донета одлука о одређивању Дана жалости у Новом Саду. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана