Ђурић: Мудрошћу и стрпљењем поразити оне којима "закон лежи у топузу“

Срна
Ђурић: Мудрошћу и стрпљењем поразити оне којима "закон лежи у топузу“

БЕОГРАД - Директор Кацеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић упутио је данас поруку солидарности, слоге и подршке српском народу и православном живљу у Црној Гори, али и свима онима који се противе примјени „огољених метода репресије против свештенства и монаштва“.

 „У име оних који знају шта значи бити прогоњен и хапшен, шта значи када вам заузимају храмове и светиње, у име српског народа са Космета желим да упутим најснажнију поруку солидарности, слоге и подршке српском народу и православном живљу у Црној Гори“, поручио је Ђурић.

Он је изјавио за Тањуг да је увјерен да ће српски народ у Црној Гори истрајати и да ће сачекати боља времена, као и да ће мудрошћу и стрпљењем поразити оне који мисле да им „закон лежи у топузу“ и да на тај начин могу да натјерају Србе да промијене своја национална и вјерска осјећања.

Његовом преосвештенству епископу будимљанско-никшићком Јоаникију одређено је задржавање до 72 часа након саслушања у Основном државном тужилаштву у Никшићу због литије у том граду у уторак, 12. маја, на којој се окупило више хиљада грађана, а која је одржана упркос забрани јавних окупљања.

Притвор до 72 часа одређен је и свештеницима никшићког Саборног храма Свети Василије Острошки - Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу и Николи Маројевићу.

У више градова и општина у Црној Гори одржани су протести због хапшења владике и свештеника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана