Ђурић: Курти покренуо кампању против Клаудије Тени

Срна
Ђурић: Курти покренуо кампању против Клаудије Тени

БЕОГРАД - Режим премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија на друштвеним мрежама покренуо је неукусну и неистинуту кампању против америчког конгресмена Клаудије Тени, због тога што је имала храбрости да дигне глас против кршења људских права и континуираног прогона Срба на Космету, изјавио је амбасадор Србије у САД Марко Ђурић.

Ђурић је нагласио да би било боље да Куртијев режим брине о сопственој репутацији умјесто што покушава да блати свакога ко није у складу са њиховом "слабо прикривеном етнонационалистичком, тоталитарном и назадном идеологијом", те поручио да позиви Тенијеве на мир у нормализацију односа у региону "очигледно сметају онима који имају супротну агенду".

"Непотребно је рећи да њено заговарање и промоција пријатељства између Србије и САД мора бити велики трн у оку Куртију", написао је Ђурић на платформи "Икс".

Он је поручио да су оптужбе да је Тенијева "просрпски пристрасна" потпуно неутемељене и подсјетио да је управо она била међу првима који су пружили помоћ свима из бивше Југославије које су избјегли у њен родни град Њу Хартфорд.

"Она је потрошила на стотине сати времена и хиљаде долара да помогне и подржи `босанске` породице које су дошле у Њу Хартфорд, док је њена породична фирма чак донирала хиљаде долара за штампање и издавање првих `босанских` новина у САД под називом `Мостови`", навео је Ђурић.

Амбасадор Србије у Вашингтону је нагласио да би било боље да Куртијев режим брине о сопственој репутацији умјесто што покушава да блати свакога ко није у складу са њиховом "слабо прикривеном етнонационалистичком, тоталитарном и назадном идеологијом".

Конгресмен из Њујорка и копредседавајућа српског кокуса у Конгресу Клаудија Тени поднијела је у децембру прошле године приједлог закона којим би била обустављена сва помоћ Приштини док не испуни своје обавезе.

Она је у саопштењу истакла да Приштина није испунила многе од својих кључних обавеза према споразуму, као што је формирање Заједнице општина са српском већином и да је ускратила једнака права Србима на Космету.

Тени је рекла и да је одлука Стејт департмента да САД испоруче Приштини ракете "џевелин" погрешна, опасна и невјероватно запаљива и да повећава вјероватноћу од избијања новог сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана