Ђурић говорио за Фокс њуз: Курти сноси одговорност за крвопролиће

Танјуг
Ђурић говорио за Фокс њуз: Курти сноси одговорност за крвопролиће

ВАШИНГТОН - Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти сноси одговорност за крвопролиће на сјеверу Косова и Метохије.

- Крвопролиће на сјеверу Косова је трагедија која је могла и требало да буде спријечена. Неодговорна политика Аљбина Куртија припремила је терен за ту трагедију - рекао је Ђурић за Фокс њуз.

Он је, како преноси америчка телевизија, оптужио Куртијеву владу за моноетничку структуру косовских снага на сјеверу, непоштовање постојећих споразума, терористички третман према српском становништву на сјеверу који је укључивао многе рације у српским срединама, присилно именовање градоначелника општина на сјеверу КиМ и јавно критиковање преговора о нормализацији односа којим посредује Европска унија.

Ђурић је одбацио извјештаје појединих медија у Приштини о умијешаности "Вагнера" у дешавања на Косову и Метохији, подсећајући на изјаву команданта Кфора који је рекао да нема доказа о присуству те руске паравојне групе на КиМ.

Амбасадор Србије у Вашингтону је, истовремено, изразио саучешће породицама жртава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана