Ђурђевић Стаменковски: Економски снажна породица гарант будућности

Танјуг
Ђурђевић Стаменковски: Економски снажна породица гарант будућности

БЕОГРАД - Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски истакла је данас, током обиласка домаћинства породице Виолете Стевановић и Јелене Николић и општини Смедеревска Паланка, да је економски снажна породица у Србији гарант будућности земље.

Ђурђевић Стаменковски, која је са министарком привреде Адријаном Месаровић посјетила домаћинства те две успјешне жене, предузетнице у општини Смедеревска Паланка, нагласила је да је породица препозната као национални интерес и да је веома важно да се повеже са привредом, јер, како је навела, „нема здраве нације без здраве породице и нема економски снажне Србије без економске снажне породице“.

Министарке Ђурђевић Стаменковски и Месаровић обишле су домаћинства породице Виолете Стевановић и Јелене Николић, које су примјери успјешних породичних жена предузетница са села и које својим радом и трудом доприносе стварању још бољих услова живота цијеле њихове породице, саопштило је Министарство за бригу о породици и демографију.

Како је навела Ђурђевић Стаменковски, породица Стевановић, у којој живе четири генерације, које се воле, помажу и заједно баве производњом торти и колача, прави је пример међугенерацијске солидарности.

Такође, истакла је и да породица Николић, која се већ генерацијама бави грнчарством, тим породичним занатом чува традицију, а имајући у виду да имају шесторо деце, показује и да се боре против највећег изазова наше земље, а то је бела куга.

Она је нагласила да највећу подршку ове храбре и вредне жене имају од својих породица и то је оно што их чини успешнима и што им

даје снагу да не одустају и да иду само напред.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана