Ђорђевић: Из ОШ "Владислав Рибникар" исписано 69 дјеце, уписано 10

Танјуг
Ђорђевић: Из ОШ "Владислав Рибникар" исписано 69 дјеце, уписано 10

БЕОГРАД- Предсједник Савјета родитеља ОШ "Владислав Рибникар" Игор Ђорђевић изјавио је данас да је из те школе укупно исписано 69 дјеце од другог до осмог разреда, али и да се десеторо дјеце уписало.

За Танјуг је рекао да је око 110- 115 дјеце уписано у први разред, што је, како је навео, за четири, пет посто мање него претходних година.

Ђорђевић је нагласио да је почетак школске године у наставном дијелу протекао нормално, и поред свих проблема којих је било у самој организацији наставе у једном мањем простору, без кабинета, захваљујући наставничком кадру који је дао све од себе да се сви ти проблеми надомјесте њиховим појачаним радом, али и дјеци која су се предано потрудила да све функционише у најбољем могућем реду.

Како је навео, нова в.д. директорка школе, учитељица Олга Митровић, која данас почиње са радом на овој функцији, дуго ради у самој школи, дјеца је познају, радила је с многом дјецом и изабрана уз подршку комплетног наставничког кадра.

Одговарајући на питање да ли и даље постоји, како наводе медији, сукоб међу родитељима јер једни кажу да је све у реду, док други упозоравају да су дјеца скучена у 50 одсто капацитета и да су и даље под траумом због трагедије која се догодила, Ђорђевић је рекао да су сви родитељи сагласни да нису довољно добри услови за школовање, али да се мишљења разликују у неким идејама како то ријешити.

"Сви смо сагласни да нисмо у нормалним условима самим тим што немамо кабинете који су нам јако неопходни, да простор јесте скучен, да тај део реконструкције који је обављен може да се побољша. Та реч сукоб је погурана од стране медија, нису то сукоби, мислим да смо на добром путу да заједно решимо те проблеме. Битно је да смо и од стране Владе добили подршку и за избор директорке из колектива школе, и за решавање проблема које ми имамо. Нама само треба да се покаже добра воља да све то иде у добром правцу", изјавио је Ђорђевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана