Ђорђе Јоксимовић прекинуо штрајк глађу

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Крагујевчанин Ђорђе Јоксимовић прекинуо је штрајк глађу.

Јокисмовић је јуче започео штрајк глађу испред Центра за социјални рад јер, како тврди, надлежни у тој установи му још нису вратили децу и поред правосудне одлуке, у којој стоји да му се враћа старатељство над његове три малољетне кћерке.

Како је рекао, разлог због ког му деца нису враћена је што Центар за социјални рад од суда још није добио званично ту пресуду.

Јоксимовићеве кћерке тренутно се налазе код хранитеља у Крагујевцу, којима су додељене пре четири месеца, након што су премештене из хранитељске породице из Тополе, код којих су биле претходних година.

Оца су до сада виђале викендом.

Јоксимовићу су 2015. године одузете три малолетне кћерке, а Министарство за бригу о породици и демографију саопштило је да је надлежни суд донео првостепену одлуку о враћању родитељског права оцу деце.

Према писању медија, деца су му одузета због болести његове жене.

Супруга му је и даље на лечењу, а Ðорђе, који није радио у време када су му одузета деца, сада има стално запослење и тврди да има услове да му деца буду враћена.

Јоксимовић је за Тањуг рекао да је прекинуо штрајк глађу по савету адвоката, као и да ће за пет дана све законске процедуре у вези пресуде бити завршене.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана