Ђокић,Калабухов: Развијати сарадњу и унапређивати инвестиције

ГС
Ђокић,Калабухов: Развијати сарадњу и унапређивати инвестиције

БАНЈАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и руски амбасадор Игор Калабухов констатовали су данас да је могуће развијати сарадњу у дијелу привредних и научно-образовних активности, као и инвестиција у области енергетике, гдје би биле ангажоване руске компаније.

Истакнуто је да треба радити на развоју других облика привредне сарадње с циљем успјешне реализације заједничких пројеката, који ће укључити и остале компаније из Републике Српске и Русије.

Ђокић и Калабухов су током састанка у Бањалуци констатовали да постоји обострани интерес да се сарадња између Српске и Русије унаприједи и подигне на виши ниво, саопштено је из ресорног министарства.

У разговору су се осврнули на укупну сарадњу између Републике Српске и Русије, као и о њеном наставку који обухвата развој и јачање односа на регионалном нивоу између руских области и Републике Српске.

Саговорници су се сагласили да су у том смислу неке руске компаније већ остварене на домаћем тржишту, као што је компанија “Зарубежњефт” која дуги низ година послује у Републици Српској и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана