Дјевојчица коју је отац држао као роба смјештена у хранитељску породицу

ГС
Дјевојчица коју је отац држао као роба смјештена у хранитељску породицу

БЕОГРАД - Малољетна Л.П., коју су родитељи занемаривали и коју је отац држао као роба у стану на Миријеву у Бограду смјештена је у хранитељску породицу.

Случај који је у априлу потресао Србију добио је срећан епилог јер ће дјевојчица сада имати нову породицу која ће јој пружити адекватну бригу и његу, преноси Телеграф.рс.

Подсећамо, полиција је осмогодишњу дјевојчицу пронашла закључану у стану у Миријеву 27. марта, а отац Урош Пашајлић је сутрадан ухапшен. Дијете је било у кади изгладнјело, неухрањено и дезоријентисано и одмах је збринуто у Универзитетској болници у Тиршовој.

- Било је мрачно. А када смо ушли у купатило из каде је извирила девојчица, била је јако мршава, једва је седела - рекла је полицајка која је пронашла несрећно дијете након што је случај пријавила бивша партнерка Пашајлића.

- Откључали смо врата купатила и видели језив призор. У кади се налазила девојчица. Дете је било у јакни, са капуљачом на глави, окружено ђубретом и смећем - додала је тада.

Прије месец дана је министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић рекла да је дјевојчица још у Тиршовој и да физички напредује сваким даном, као и да је извршен избор адекватне хранитељске породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана