Дјечак који је починио масакр рекао да га је отац учио да пуца

Танјуг
Дјечак који је починио масакр рекао да га је отац учио да пуца

БЕОГРАД - Дечак К. К. који је починио масовно убиство у Основној школи Владислав Рибникар, данас је током испитивања у поступку против његовог оца В. К. рекао да га је отац водио у стрељану и учио га да пуца.

Како Танјуг сазнаје, дјечак је је рекао да га је отац између осталог учио како да пуца, пуни пиштољ и мијења шанжере.

Рекао је и да му се отац В. К. "дивио како прецизно пуца".

Данашњем саслушању пред тужиоцем присуствовали су и три родитеља страдалих у том масовном убиству, њихови пуномоћници и мајка К. К. 

Малољетни К.К, који је починио масовно убиство у београдској Основној школи "Владислав Рибникар" изјавио је данас да је оружје, којим је починио злочин, било обезбијеђено.

Малољетни К.К. испитан је у својству свједока у поступку који се води против његовог оца, Владимира К. осумњиченог да је починио кривично дјело тешко дјело против опште сигурности.

Адвокат оптуженог Владимира К, Ирина Боровић навела је да је дјечак рекао да му први контакт са ватреним оружјем није омогућио отац, како се писало у медијима.

"Детаље како је он дошао до оружја, не бих могла да кажем", навела је Боровићева и додала да је К.К. приликом саслушања изразио кајање због онога што је учинио.

Пуномоћник оштећених, адвокат Зора Добричанин рекла је да је договорено да се процес одвија у судници, с циљем да се ни на који начин, било каквим изношењем, не би реметио поступак.

К.К. је испитан путем видео-конференцијске везе између здравствене установе у којој се налази на опсервацији и Вишег јавног тужилаштва у Београду, у присуству мајке, саопштено је из Вишег јавног тужилаштва.

Малољетни К.К. је 3. маја у масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" убио радника обезбјеђења и деветоро ученика, а ранио пет ученика и наставницу школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана