Дјеца румунског милионера пронађена у Србији - Дачић открио детаље отмице

ГС
Дјеца румунског милионера пронађена у Србији - Дачић открио детаље отмице

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић разговарао је данас телефоном са потпредсједником Владе и министром унутрашњих послова Румуније Маријаном Каталиној Предојом и том приликом га обавијестио да су отета дјеца из Румуније пронађена, будући да је овај случај, током претходних дана, заокупљао румунску јавност.

Дачић је обавијестио свог румунског колегу да су припадници Министарства унутрашњих послова Управе криминалистичке полиције, Службе за сузбијање криминала и Управе за технику, у сарадњи са Полицијском управом у Нишу поступајући по пријави кривичног дјела отмица извршеног у Румунији, ухапсили румунског држављанина А. М. (54) због сумње да је отео своје троје малолетне дјеце такође румунске држављане старости 11, 9 и 8 година.

Пронађени у "мерцедесу"

На основу криминалистичко-обавештајних информација, министар Дачић је румунском колеги рекао да је српска полиција у Улици Димитрија Tucовића у Нишу, свега 15 минута по активирању српске картице и мобилног телефона, око 14.30 часова, зауставила возило "мерцедес" са румунским регистрационим таблицама, којим је управљао отац отетих дјеце М.А. (54), као и троје малолетне дјеце М.Р.А. (8), М.А.А. (9) и М.Р.А. (11).

Дачић је додао да постоје основи сумње да је осумњичени А. М. дјецу отео и илегално довео у Србију, као и да је отмицу планирао доста раније.

Он је иначе, у посљедњих мјесец дана више пута долазио у Србију, док његова дјеца нису званично ушла у нашу земљу.

Такође, истакнуо је да је код њега полиција пронашла и запленила више мобилних телефона и више различитих СИМ картица.

Маји послали узнемирујућу поруку

Подсјећамо, како је "Курир" писао, мистерија се продубила након што је испливала снимак двије сестре и једног брата у којем се обраћају својој мајци.

- Не желимо да идемо код тебе, желимо да будемо са оцем. Добро смо, али не желимо да дођемо код тебе, јер се не осјећамо пријатно са тобом. Сви волимо тату више, и ови људи који су са нама ће контактирати тату да одемо код њега - каже најстарија девојчица у подијељеном видео снимку.

Родитељи су већ дуже у рату око дјеце јер су обоје, и мајка и отац, имали одређене забране током поступка. Наиме, оцу је било забрањено да им приђе ближе од 150 метара, а мајци се суди јер је дјецу пријетила смрћу. Након одлуке суда, оба родитеља су у судски лишена права.

Румунска и српска полиција координираће даље активности на овом случају.

Ко је милионер чија су дјеца нестала

Њихов отац, Адриан Мартин је оснивач компаније која се бави производњом биодизела, еколошких и биорасградивих производа за чишћење. Тренутно посједује још предузећа у Румунији у различитим областима, док је у прошлости био покровитељ фудбалског клуба УТА Арад, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана