Дјеца из Дома "Рада Врањешевић" у Скупштини града Београда

Срна
Foto: www.beograd.rs

БЕОГРАД - Пријемом у Скупштини града Београда завршена је тродневна посјета пријестоници Србије једанесторо штићеника бањалучког Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић".

Дјеца су током тродневног боравка посјетила Храм Светог Саве, споменик Стефану Немањи, зоолошки врт, тврђаву Калемегдан, стадионе "Партизана" и "Црвене звезде" и Аду Циганлију.

Штићенике бањалучког дома "Рада Врањешевић", директора те установе Владимира Кајкута и васпитаче је у београдској Градској скупштини угостио помоћник градоначеника Београда Андреја Младеновић.

Он је истакао да му је изузетно драго што пријатеље из Бањалуке може да дочека и поздрави у граду који је и њихова пријестоница, због чега у њој треба да се осјећају као код своје куће.

"Лепо је што су деца имала могућност да обиђу знаменитости и интересантне локалитете у нашем главном граду. Иако они живе у Бањалуци, Београд је главни град свих Срба, ма где живели. Надам се да су се лепо провели и да ћемо ускоро ову посету поновити са измењеном групом деце, која ће добити прилику да обиђу све што је посетило ових једенеасторо", рекао је Младеновић.

Београд ће, према његовим ријечима, учинити све да се настави изузетно добра и плодосна сарадња београдског и бањалучког дома за дјецу без родитељског старања.

"Пружајући добродошлицу овој дивној деци, ми у Београду им дајемо подстрек да буду још бољи ђаци и да још боље раде. Сви треба да им помогнемо да изађу на прави пут, заврше школе, нађу добар посао и постану угледни чланови друштва и у Бањалуци, али и тамо где одлуче да живе у будућности", поручио је Младеновић.

Директор дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут захвалио је Младеновићу и београдској градској управи на топлој добродошлици и организацији посјете.

"Група дјеце из нашег дома имала је прилику да посјети све знаменитости града Београда. Лијепо смо се провели, а већина дјеце прије ове посјете није имала прилику да буде у Београду. Надамо се да ће свих 90 дјеце у нашој устатнови моћи у континуитету да посјећује Београд", рекао је Кајкут.

У организацију посјете било је укључено и руководство дома за незбринуту дјецу у Звечанској.

"Ми смо били подршка у организацији овог догађаја. Имамо дугогодишњу успешну сарадњу са нашим пријатељима из Бањалуке и надамо се да ћемо је наставити", рекао је директор дома у Звечланској Зоран Милачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана