Директор "Електрокосмета": Око 150 људи без струје, полиција спријечава кретање радницима

Танјуг
Foto: Танјуг/Илустрација

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Косовска полиција забранила је радницима те фирме да се слободно крећу локалним путем, због чега је, како је навео Члан Кризног штаба и директор "Електрокосмета" Бобан Новаковић, око 150 становника остало без струје, пренио је Косово онлајн.

"Данас припадници косовске полиције нису дозволили отклањање квара на мрежи на потезу између Ровачког потока и села Јабука. Тренутно је око 150 становника, међу којима има деце, старих и болесних, без напона и то у селима Јабука, Превлак, Црепуља, Дрен, Загуљ, као и репетитор МТС на Курилову, чиме су грађанима онемогућене и телекомуникационе услуге", рекао је Новаковић, након сједнице Кризног штаба одржане данас у Северној Митровици.
    
Према његовим ријечима, из Косовске полиције је речено да ће радници КЕДС данас уклонити квар што је, како је додао, у супротности са свим постигнутим договорима.
    
"То је противно свим договорима, јер је одржавање мреже у том делу до сада увек вршено од стране наших радника", рекао је Новаковић и додао да су се за помоћ обратили Кфору.
    
"Ступили смо у контакт са Кфором и замолили их да нам својим ауторитетом помогну у решавању поменутог проблема. Још увек чекамо повратну информацију", рекао је Новаковић на сједници Кризног штаба.


    
Он је додао и да су припадници косовске полиције напали радника "Електрокосмета" на брани Газиводе.
    
"Наш електромонтер из Пословнице Зубин Поток, Милан Томашевић, 11. децембра физички и психички је малтретиран од стране Косовске полиције на брани Газиводе, када је заједно са колегом Милорадом Влашковићем кренуо у ТС "Андриће" да отклони квар", рекао је Новаковић.

Дирекција полиције у Приштини негирала је да је ухапсила бившег полицајца Зорана Михајловића у Северној Митровици, као и да су њени припадници на сјеверу спријечили раднике електродистрибуције да изврше поправку квара на електричној мрежи.

"Још једном демантујемо ове спекулације, појашњавајући да нема званичних информација полиције Косова о хапшењу дотичне особе, као и да косовска полиција није ометала и не омета ни под којим околностима, ниједну институцију или запосленог који службено обављају своје дужности. Напротив, у овом случају су предузете радње у сарадњи са надлежним органима на рјешавању и отклањању овог проблема у електроенергетској мрежи", наводи се у саопштењу полиције објављеном на Фејсбуку.

Од понедјељка основци на сјеверу Косова и Метохије поново у школским клупама

Кризни штаб који прати ситуацију на сјеверу Косова и Метохије одлучио је да се основци у понедјељак, 19. децембра, врате у школске клупе, док ће средњошколци наставу похађати онлајн.

На састанку начелника Школске управе Ивана Запорошца са директорима основних и средњих школа са сјевера Космета одлучено је да се локалним самоуправама Зубиног Потока, Лепосавића, Звечана и Косовске Митровице упути препорука да наставу од понедјељка организују у складу са смјерницама које ће издати Школска управа.

"Данашња одлука је донесена искључиво имајући у виду будућност наше дјеце и потребу да се и у овим, изузетно тешким условима и комплексној ситуацији, мора омогућити процес наставе најосјетљивијим дијеловима нашег друштва како не би трпјели због притисака из Приштине", наводи се у саопштењу Запорошца који је и члан Кризног штаба.

Настава у школама на српском језику је прекинута у понедјељак, 12. децембра, због угрожене безбједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана