Дио родитеља ученика који иду у Рибникар одржали скуп подршке и заједништва

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Дио родитеља ученика који похађају ООШ "Владислав Рибникар" одржали су вечерас испред те школе скуп подршке и заједништва како би поздравили идеју да дио школе буде претворен у Меморијални центар, као и да дио школе у којем се некада одвијала настава буде функционалан за ученике.

Родитељи дјеце која иду у школу, као и ученици школе окупили су се испред школе око 19.30 и мирно, без обраћања, стајали испред школе симболичних 40 минута, колико и траје један школски час у тој школи. 
    
Улица Светозара Марковића била је затворена за саобраћај током трајања скупа.
    
Родитељи дјеце која иду у ООШ "Владислав Рибникар" организовали су окупљање како би, како су раније најавили, пружили подршку ученицима и наставницима те школе, али и да би, како кажу, сачували сјећање на ученике и домара Драгана који су страдали у масакру  трећег маја прошле године.
    
Они су раније данас у саопштењу поздравили одлуку Владе Србије од 8. марта ове године да се оформи Радна група за успостављање Меморијалног центра и навели да ће тој групи пружити подршку у раду и помоћи јој, како су навели, да се у сагледавањима могућих рјешења узму у обзир и потребе ученика и школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана