Димитријевић: Током упада у општину Пећ мреже биле блокиране, позиви онемогућени

Танјуг
Foto: Косово онлајн

ГОРАЖДЕВАЦ - Бивши предсједник привременог органа општине Пећ у Гораждевцу Милош Димитријевић изјавио је да су данас током упада тзв. косовске полиције у објекат те општине биле блокиране телефонске мреже, а позиви били онемогућени.

Димитријевић је истакао да је упад у Гораждевцу почео двадесетак минута након 10.00 часова и да је он тада на улици код просторија привременог органа општине запазио више возила.

Он је за ТВ Мост рекао да је видио прво једно полицијско возило, а за њим много џипова који су опколили простор око и иза зграде, тако да нико није могао да приђе згради у којој се налази и редакција Радио Гораждевца.

Димитријевић је додао да су упали у просторије и извршили претрес, разговарали с људима, узели папире и компјутере.

„Привели су Дарка Колошинца као председника Привременог органа и још две особе да дају изјаве у полицији“, рекао је он и додао да је приступ канцеларијама општине још онемогућен.

„Видите да ту стоји полицијско возило и прати сваки покрет грађана. Мислим да ово треба да се реши на неки други начин - да се стално народ плаши, да се узнемирава да се врши притисак на нас“, рекао је Димитријевић.

Он је оцијенио и да иза заплиене аутомобила и камере уредника Радија Гораждевац Дарка Димитријевића, који је снимао полицију током акције претреса, стоји покушај притиска на новинаре ове редакције.

„Главни уредник је изашао из редакције, узео камере и требало је да иде нешто да снима. Они су њега увукли у возило и претресли га, зато што су први пустили вест о упаду“, рекао је он.

Димитријевић је навео да у Гораждевцу живи око 650 Срба, и да они имају жељу да остану на Косову и Метохији.

„Али нажалост, видите шта се ради. И део антена су нам укинули пре пет година, немамо ни мобилну мрежу, немамо ништа. Сад покушавају и ваздух да нам узму, да не дишемо, само да нестанемо са ових простора“, рекао је он.

Раније данас припадници тзв. косовске полиције упали су у просторије привременог органа општине Пећ у Гораждевцу.  

Након претреса из зграде је полиција изнијела заплијењени канцеларијски материјал, а предсједник привременог органа Дарко Колашинац и још два радника приведена су на информативни разговор.

Полиција је упала и у Радио Гораждевац који се налази у истој згради.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана