Димитријевић: Син ми је рекао да је Коста К. тог дана имао „очи ђавола”

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је Небојша Димитријевић, отац дјечака Ј.Д. који је рањен 3. маја прошле године у школи Владислав Рибникар, током свједочења рекао да му је син пренио да је Коста.К., дјечак који је извршио злочин тог дана имао „очи ђавола”.

У наставку парничног поступка по тужби малолјетног Ј.Д. против оца, мајке и дјечака који је починио убиства у школи, испитани су родитељи, односно законски заступници малолјетног Ј.Д. који је том приликом рањен у бутину.

Отац дјечака је навео да му је син након масакра испричао да је К.К. тада имао „црвене очи, очи ђавола”,

као и да је рањени дечак морао да прескаче своје рањене и мртве другаре како би побјегао из учиниоце.

Такође је рекао и да је његовог сина један метак погодио, а други промашио и да је након изласка из учионице двије дјевојчице које су кренуле за њим повукао како не би биле „стрељане”.

Небојша Димитријевић је најпре рекао да га је син позвао око 8.45 часова и рекао му да је рањен и замолио га да дође по њега, због чега се он упутио ка школи, али је Ј.Д. већ био у Тиршовој.

Малолјетник је након три дана изашао из болнице, али је опоравак трајао дуже јер је имао прострелну рану у бутини, која је била дубока и тешко је зарастала.

 

Додао је да је рана почела да зараста тек након два, три мјесеца, као и да га још увијек боли на промјену времена.

Како је испричао Димитријевић, његов син има послједице због масакра, јер не може да спава, плаши се петарди и јачих звукова.

Он је појаснио да Ј.Д. на почетку није хтио ни са ким да разговара, да је био стално збуњен, да чак ни са другарима није хтео да разговара и да је још увијек у лошем психичком стању.

Његова супруга Будимка Димитријевић, иначе учитељица у Рибникару, је тог дана била у школи, а када је чула пуцњаву, како је рекла, помислила је да нека прослава испред школе.

Она је навела да је убрзо након пуцњаве ушао колега и рекао „излазите, излазите пуца се у школи”, након чега је она отишла у двориште, где јој је био син Ј.Д. који јој је саопштио да је рањен.

Будимка Димитријевић је навела да није видјела крв на свом млађем сину, али да је тражила старијег који је такође био у школи и који ју је позвао да јој каже да је добро и да је закључан у сали за физичко.

Њеног млађег сина је Хитна помоћ збринула у дјечијој болници у Тиршовој.

Свједок је испричала да њен син више не слуша музику преко слушалица, као и да реагује на сваки звук, а родитељи су навели да Ј.Д. иде код психотерапеута.

 

Она је прецизирала да обојица њених синова имају послједице због догађаја, те да је било тешко када су кренули у школу и додала да је старији син цијеле школске године имао здравствене проблеме.

Судија је на крају данашњег суђења наложила да се уради вјештачење ортопеда -трауматолога и неуропсихијатра малолјетног Ј.Д. и заказала суђење за 13. децембар.

Ова тужба је поднијета против малолјетника К.К. и његових родитеља Владимира и Миљане Кецмановић, и школе, а ради накнаде нематеријалне штете услијед претрпљеног физичког бола, страха и психичког бола.

Поред овог воде се још четири парнична поступка и један кривични поступак.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донијети одлуку да ли у потпуности или дјелимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.

Пред Вишим судом у Београду води се и кривични поступак против оца и мајке К.К., као и инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, дјечак учио да пуца, док је он кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана