Дијана Хркаловић тражи да се брани са слободе

Танјуг
Дијана Хркаловић тражи да се брани са слободе

БЕОГРАД - Одбрана бивше државне секретарке у Министарству унустрашњих послова Србије Дијане Хркаловић, уложила је данас жалбу на рјешење којим јој је у петак увече одређен притвор до 30 дана, којом тражи да јој притвор буде укине и омогући јој се одбрана са слободе.

О жалби ће наредних дана одлучивати кривично ванпретресно вијеће Посебног одејљења Вишег суда у Београду (Специјални суд).

Хркаловићевој је одређен притвор због опасности да ће утицати на свједоке, а како су сви свједоци активни полицијски службеници, овај разлог за притвор је, према ставу једног од њених бранилаца Ненада Тасића, апсурдан.

-То да она утиче на активне полицајце је исто као кад би јој се притвор одредио да не би могла да утиче на судију или тужиоца - рекао је за Танјуг адвокат Тасић.

Хркаловићеву кривичном пријавом терете да је утицала на начелника одјељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извјештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као „убиство на шинама“, за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, сада оптужен за најбруталнија кривична дјела као вођа криминалне групе „Принципи“.

Њу терете за кривично дело трговина утицајем, а Миленковића за кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

 Све наводе кривичне пријаве Хркаловићева је негирала на саслушању у тужилаштву.

Хркаловићева је ухапшена у петак, 15. октобра, након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана