Детаљи ужаса код Шапца: Сам себе откопавао испод три метра земље

ГС
Детаљи ужаса код Шапца: Сам себе откопавао испод три метра земље
Детаљи ужаса код Шапца: Сам себе откопавао испод три метра земље

ШАБАЦ - Њемачки држављанин Георг Х. (35) настрадао је приликом ископавања рибњака у месту Крнуле код Владимираца, док је Иван П. (28) повријеђен, али ван животне опасности.

Несрећа се догодила јуче око 16.30 сати када су на њиви коју је купио немачки држављанин покушали да провере да ли има воде у рупи коју су копали за рибњак. Несрећни њемачки држављанин је настрадао, док је радник Иван П. преживео.

Иван Павловић, који је одмах пошто се земља обрушила на људе дошао на мјесто несреће и помагао у извлачењу.

- У тренутку несреће са Георгом и Иваном био је и Иванов зет који их је непосредно пре него што су наменски ушли у рупу чак и фотографисао. Наиме, они су ископали рупу за рибњак која је била дубока пет до шест метара, а унутра су се спустили како би проверили одакле вода иде, јер је Иван П. радио на ископавању дубинских бунара и рупа - наводи Иван Павловић за Курир иначе, очевидац који је на позив Иванове мајке одмах дошао и помагао у њиховом откопавању.

- Иванов зет је звао његову мајку и рекао му шта се дешава. Жена ме је одмах позвала и заједно смо отишли до њиве. Долазимо и чујемо Иваново запомагање "брже, брже"! Скачемо одмах у рупу и почињемо са откопавањем.

Како даље наводи Павловић, убрзо се скупио цио комшилук који је дошао да помогне у спасавању живота.

- За пола сата убрзо су дошле и друге комшије које су донеле потребан алат за ископавање. Иван је све време био свестан и комуникативан, њих је затрпало скоро три метра земље и право је чудо што је он, на сву срећу, преживео - каже саговорник и додаје:

- На сопствену орговорност, пошто возим багер сео сам за волан и захватио две, три кашике како бих убрзао откопавање, али даље нисам смео могло је све у секунди да се обруши и да пође по злу.

Како је даље описао синоћну драму, Иван П. се храбро држао и сам себе откопавао.

- Све време смо причали с њим, и откопавали га тако да га не угрозимо, а он је једним делом био откопан, док је другим покушавао сам себе да откопа и то последњих сат времена интезивно - каже Иван Павловић и додаје:

- Нажалост, када је почело ископавање прво су нашли Немца који није давао знаке живота. Након тога дошло се до Ивана који је превезен у шабачку болницу и знам да је добро и да је и даље свестан.

Како нам даље појашњава саговорник њемачки држављанин је недавно дошао у Србију.

- Георг је Немац, али му је покојна мајка из нашег места и он се преселио са братом када му је отац умро. Живели су ту неко време, али након мајчине смрти отишли су у Немачку и тамо опет наставили живот - каже он и додаје:

- Недавно је опет почео да долази и купио је ту њиву на којој је хтео да прави рибњак, па је из тог разлога ангажовао повређеног Ивана. Пре два дана је требао да оде за Немачку како би се вратио пословним обавезама, али је то померио како би завршио ископавање рупе за рибњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана