Детаљи убиства у Зајечару: Комшиници бацио супу на веш па је убио када је дошла да се жали

ГС
Foto: Screenshot

ЗАЈЕЧАР - Чули смо да је бацио масну супу жени по вешу. Безобразлук, и кад је несрећна жена видјела, наљутила се и отишла је код Душана на врата, да му по ко зна који пут каже да то више не ради. Куцала му је на врата, он је отворио и убио је испред стана.

Овако причају комшије у Улици 7. Септембар у Зајечару гдје је Душан Загорац (76) синоћ убио комшиницу Веру Ђекић (62), а потом и полицајца Ивана Ђурђевића (28). Након што је убио њих, Загорац је извршио самоубиство.

Према рјечима комшија , могући мотив убиства је масна супа коју је Душан бацио на Верину терасу јуче увече!

Комшије  у Зајечару кажу да проблем између Душана и убијене Вере датира одавно.

 Душан је био прек и безобразан човјек. Није разговарао ни са ким и дјеловао је као незгодан човјек. Проблем са Вером се направио још од кад се он доселио овде 1995. године из Хрватске и са мајком купио стан у згради - кажу запрепашћене комшије и додају:

"Ужас! Душан је свакодневно бацао храну и смеће кроз прозор свог стана. Стално је смрдело, још кад угреје сунце, нисмо могли да прођемо двориштем. Сва та храна би претежно завршила код Вере на тераси, јер је њен стан испод његовог, и жена је лудела од тога. Замислите да вам остаци хране заврше на чистом вешу и тераси. Одвратно. Због тога су се њих дввоје углавном преприали, жена није хтела стално да чисти туђе смеће са своје терасе."

Проблем који датира више од дви деценије, Вера је покушала да ријеши на све могуће начине.

- Несрећница је покушала лијепо са њим да му скрене пажњу да то што ради није добро. Звала је и комуналну полицију, али они би само дошли и пошто он не би отварао врата, људи су је замолили да проба још неколико пута лијепо са њим. Тада му је писала писмо и стави му у сандуче, али ни то није помагало. Такође, док јој је муж био жив и он је човјек покушавао да ријеши проблем, али безуспјешно - кажу комшије и настављају:

- Због Душановог лудила отишла је дивна жена, иза које су остале дви ћерке и унуче. Велика трагедија, да жена тако страда, а тек тај млади полицајац који је само радио свој посао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана