Детаљи трагедије у Владичином Хану: Дјечак (4) прогутао жир са новогодишње јелке, па преминуо

ГС
Детаљи трагедије у Владичином Хану: Дјечак (4) прогутао жир са новогодишње јелке, па преминуо

ВЛАДИЧИН ХАН - Инспекција Министарства просвјете отишла је у Владичин Хан гдје је у вртићу четворогодишњи дјечак прогутао жир, након чега је преминуо.

Жир је са новогодишње јелке, пише Телеграф.

Директорка ПУ „Пчелица” Љиљана Ристић, у оквиру које фунционише вртић „Чаролија”,  каже да „из оправданих разлога није у прилици да даје изјаве”.

У вртићу се јуче одвијала права драма, према ријечима очевидаца овог догађаја.

- Хитна помоћ је стигла под сиренама. Утрчали су унутра лекари и сестре. Истрчали су носећи дечака, који је већ био у несвести. Носили су га као неко маче, биле су му пале и руке и ноге. Великом брзином и под сиренама су га одвезли - каже један од очевидаца.

Дјечак је жир у вртићу прогутао у понедељак у пријеподневним сатима, а у бесвјесном стању је пребачен најприје у Здравствени центар у Сурдулици, затим у Ниш, гдје је преминуо.

Дијете је у поподневним сатима примљено у УКЦ Ниш у веома тешком општем стању са знацима тешког оштећења мождане функције. У УКЦ-у је извађен страни предмет из дисајних путева али то нажалост није промијенило његово стање. Упркос свим предузетим мјерама више медицинских тимова УКЦ, нажалост ноћас је преминуо.

Вртић “Чаролија” је само прије недељу дана, након реконструкције, пуштен у рад. Свечаности је присуствовао и министар Ружић.

У Основном јавном тужилаштву у Владичином Хану је речено да су обавијештени о случају и да се прикупљају додатне информације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана