Детаљи трагедије у Србији: Покушала спасити рођака па се и она утопила

Г.С.
Детаљи трагедије у Србији: Покушала спасити рођака па се и она утопила

Беживотна тијела дјевојке М. С. (17) и њеног рођака Н. Д. (14), који су нестали јуче у атару села Ресинац код Прокупља око 16.40 часова, извучена су данас из воде недалеко од циглане у овом мјесту. Пријатељи настрадале дјеце потврдили су да је ријеч о брату (14) и сестри од стрица (17), родом из оближњег села Доње Речице.

Према ријечима саговорника портала Нова.рс, трагедији је присуствовао и млађи брат (9) настрадале дјеце.

"Дечак је, вероватно, упао у воду, а онда га је ухватила паника. Његова рођака је скочила да му помогне, да га спасе, али је дечак у страху ухватио сестру након чега су потонули. Са њима је био и млађи брат од настрадалог дечака који је одмах почео да дозива помоћ. Чули су га радници из циглане и алармирали полицију и Хитну помоћ, али од деце није било ни трага. Данас је њено тело само испливало, а дечаково су рониоци пронашли на дубини од пет метара", причају потресене комшије утопљеника и додају да је млађи брат одмах отишао кући да обавијести родитеље, пише Нова.рс

Другари настрадале дјеце испричали су да их је вијест о трагедији узнемирила, као и да су брат и сестра били добра дјеца и другари.

"Дружили смо се од малих ногу. Н. Д. је био много добар дечак и пристојан, а његова сестра се о нама свима бринула. Обоје су били пливачи и одрасли су поред реке и ових копова. Ово је страшно која се не може заборавити. Још увек нисмо свесни шта нас је све снашло, али је породицама најстрашније", испричали су другари.

Мјештани Ресине наводе да су људи током љетњих дана често долазили да се купају на мјесто гдје се догодила трагедија.

"Ту су копане јаме за вађење земље за циглу, машине су ископале земљу дубине и до 10 метара, па је и само тло чудно. Вода ту и извире, па пуни ту рупу коју смо ми прозвали 'језеро'. Поред се налазе и пумпе за воду, које одвлаче воду из рупе за неке приватне поседе, за заливање. Међутим, доста људи ту иде да се купа лети, иако има и оних који се плаше јер је предубоко. Био је ту и чувар који обилази машине што копају, али ништа није могло да помогне брату и сестри", испричала је једна мјештанка.

Подсјетимо, дјечак Н. Д. и дјевојчица М. С. нестали су јуче у рупама које су настале ископом земље за циглану у Малој Плани, у атару села Ресинца, а које су испуњене водом. Њихова беживотна тијела извучена су данас током преподнева. Према незваничним сазнањима, човјеку који је у том мометну био задужен за обилазак, када је чуо шта се догодило, је позлило па је пребачен у прокупачку Хитну помоћ.

У акцији извлачења тијела учествовали су припадници МУП-а, Сектора за ванредне ситуације и рониоци Жандармерије. На лицу мјеста је дошао и Инспектор за рад, који је наложио да се испитају све околности и провјери да ли има пропуста Циглане због необезбјеђености мјеста, односно копа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана