Детаљи трагедије у Смедереву: Програмер се посвађао са подстанарима, па активирао експлозив

ГС
Foto: Танјуг/АП

Експлозив у стамбеној згради у Смедереву активирао је Ђорђе А. (56), програмер и власник стана у којем је четворочлана породица живјела као подстанари.

Како се незванично сазнаје, Ђорђе А. је активирао је експлозив након краће расправе са станарима који су тај стан изнајмљивали.

Наводно, разлог за свађу је била неплаћена кирија. Власник стана је покушао да уђе стан, али му станари нису дозволили. Након тога је покушао да убаци бомбу у стан. Он се разнио, док су двије особе повријеђене.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Дијете није било у стану

У стану у коме се догодила експлозија живјели су отац Александар П. (63), син Никола П. (27), Миљана П. (24) и малољетно дијете.

– Мушкарац од 25 година има вишеструке повреде по тијелу од шрапнела, свуда по тијелу су му гелери, од главе, грудног коша, трбуха и екстремитета. Након иницијалне дијагностике урадили смо операцију и извадили му неколико шрапнела из предњег трбушног зида. Срећом, нема повреде унутрашњих органа, није имао унутрашње крварење и није животно угрожен. Али, има повреду оба ока, а на једном ће највјероватније трајно изгубити вид, за друго је дијагностика у току и видјећемо шта ће колеге у Београду урадити, да ли ће успјети да му сачувају вид – наводи др Смиљанић за Курир.

Миљана П. добила је лакше повреде, односно посјекотине на лицу.

Експлозија одјекнула у свим дијеловима града

Подсјећамо, у експлозији која се синоћ око 20.30 догодила у згради у Улици слободе у центру Смедерева, једна особа је страдала, а двије су повријеђене. До експлозије је дошло на трећем спрату зграде који је уништен, као још два спрата. Према ријечима станара, свих 25 станова у згради претрпјели велику материјалну штету. Око зграде и у околним улицама су дијелови намјештаја, столарије, стакла.

Колико је била јака експлозија говори и то да се звук детонације чуо и у удаљеним дијеловима града. Поједини корисници друштвених мрежа тврде да се експлозија наводно чула и до “неколико километара даље”.

Станари зграде рекли су да су сви станови у згради, којих има око 25, претрпјели велику материјалну штету. Око зграде и у околним улицама су дијелови намјештаја, столарије, стакла.

– То је била катастрофа. Једва смо успјели да побјегнемо. У стану су ми разваљена улазна врата, попуцали су ми прозори и стакло у кухињи– рекао је један о комшија који се у тренутку експлозије налазио испред зграде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана