Детаљи трагедије код Шапца: Машиновођа најаваљивао долазак, али аутомобил није успио да пређе

Срна
Детаљи трагедије код Шапца: Машиновођа најаваљивао долазак, али аутомобил није успио да пређе

БЕОГРАД - Машиновођа воза који је данас ударио у аутомобил, у којем је погинуо брачни пар, најављивао звучном сигнализацијом да прилази путном прелазу, али возило није успјело да пређе пругу, наводи се у заједничком саопштењу “Инфраструкре Железница Србије” и “Србија Карго”.

У несрећи на пружном прелазу у мјесту Змињак код Шапца погинули су муж и жена, а њихово двоје дјеце са повредама је пребачено у шабачку болницу.

Удес се догодио нешто прије 11 часова када је теретни воз са 24 вагона у композицији, који се кретао од Руме према Брасини на утовар, налетио на “форд фокус”, којим се породица враћала са одмора у Бањи Ковиљачи, пишу “Новости”.

“Инфраструктура Железница Србије” и “Србија Карго” навели су и да је машиновођа почео да кочи када је примијетио аутомобил на прелазу, али да возило и поред свих знакова упозорења није на вријеме успјело да пређе пругу.

Очевици су испричали да је машиновођа упорно свирао, али није успио да закочи, па је воз ударио у аутомобил и гурао га 40 метара, све док није слетио са пруге у високу траву. Иако је теретњак био празан, успио је да се заустави око 120 метара даље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана