Детаљи са суђења криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића: "Убио је и закопао блиског рођака"

GS
Foto: Printscreen

У Специјалном суду у Београду настављено је суђење криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића оптуженој за седам убистава, отмице, силовање, трговину дрогом и оружјем.

Суђење је било прекинуто прије два мјесеца јер су тројица оптужених отказали пуномоћје својим адвокатима.

Иначе, судница је од самог почетка суђења од октобра прошле године, била испуњена унакрсним испитивањима оптужених и свједока сарадника, и у том стилу је настављено.

Рајко Недић, одговорни уредник Курира анализирао је досадашњи исход суђења.

Неки моменти са суђења су описани као брутални и драматични, па је Недић открио о чему је ријеч:

– Отац Лазара Вукићевића је причао какву је драму његова породица доживјела. Он је описао да су непосредно пред нестанак сина, сам је ишао да га брани, пријављивао је пријетње његовом сину, а пријетили су и њему. Рекао је да је имао проблема са групом, да су га претукли 2007. године. Наравно, тврди да његов син није крив и да је то посљедица љубави и везе садашње супруге Миљковића. Изнио је заиста мучне детаље. Мислим да је исказ Милорада Вукићевића био и те како драматичан, чак тврди да је нестао близак рођак Марка Миљковића и да га је Миљковић уцијенио, убио и закопао код бугарске границе – започео је Недић, па наставио:

– Ми као новинари смо то истражили и заиста је 2011. године нестао човек који се зове Зоран Миљковић, а он се доводи у везу са прањем пара у случају Шарића. У наредним данима видећемо да ли ће тај случај бити отворен. Односно да ли се ради о истом човеку – рекао је Недић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана