Детаљи отмице бизнисменовог сина: Ево како су намамили тинејџера и гдје су га крили

ГС
Отмица
Foto: Телеграф | Отмица

НОВИ САД - Два брата од којих је један малољетан, отели су сина бизнсимена из Новог Сада, а помагачи су му била још тројица и сви ће бити саслушани сутра пред надлежним тужиоцем у Новом Саду.

Један од браће и то Радомир М., како пише Телеграф.рс, познавао је Немању Т. (18) и он је, како се сумња, типовао и руководио акцијом отмице. Отмичари су бизнисменовог сина намамили позивом када се враћао са рођендана, а отели су га у близини куће у насељу Парагово у Сремској Каменици.

Послије тога су позвали младићевог оца, који им се прво није јавио, а убрзо затим, видјевши пропушен позив, позвао је тај број, на који су му се јавили отмичари. Дали су му на телефон сина који је рекао оцу да је отет и да се тражи откуп од 200.000 евра у готовини. 

Потом су тек пунољетног дјечака одвезли до једне напуштене хале у новосадском насељу Клиса, гдје је задржан цијелу ноћ. За то вријеме отац отетог момка у договору са супругом позвао је полицију и рекао да му је син отет.

Новосадска полиција је након тога оперативним радом, преко базних станица, дошла до могуће локације гдје отмичари држе отетог младића, послије чега се кренуло у акцији његовог ослобађања. Отмичари су похапшени, а на сједишту “пола”, словачких регистарских ознака, полиција је затекла отетог младића везаног и са повезом преко главе.

Није био повријеђен, али је претрпио велики стрес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана