Детаљи незапамћене породичне трагедије: Брат сјекиром убио брата

Г.С.
Детаљи незапамћене породичне трагедије: Брат сјекиром убио брата

ПРОКУПЉЕ - Синоћ се у селу Дражновац код Житорађе догодило убиство, ком је претходила свађа у породици, а убијени (27) и ухапшени С.Џ. (21), наводно су браћа.

Како преноси Курир, након што је извршио злочин ухапшени је сјео крај убијеног брата и плакао. У моменту када се све догађало, у кући су биле обе супруге и баба Славица која их је очувала, као и дјеца обојице браће. Претходно је С.Џ. ножем покушао да убије и њиховог заједничког пријатеља, али се он отргао и побјегао.

– Нисам могла да их спречим, он је прво извукао нож на Нинослављевог пријатеља, па када је овај побегао, кренуо је на Нинослава. Он је успео да му узме нож, а С.Џ. је онда дохватио секиру и ударио га у главу – каже кроз сузе жена убијеног.

Она додаје да је све кренуло након што су се из села вратили припити.

– Прво је С. почео да се свађа са мном. Помињао је њихову покојну мајку и оптуживао ме да сам је тукла раније. Тада смо били испред ове наше нове куће. Нинослав, да би избегао свађу, сишао је доле у стару кућу. Онда је брат кренуо за њим и стали су у двориште. Тада се све десило – каже очајна жена која са страдалим има четири малољетне ћерке.

Све се догодило врло брзо, након кошкања између браће нико није стигао да реагује, нити је могао, с обзиром да су у том моменту у кући биле три жене са дјецом.

– Обојицу сам их очувала. Не знам шта да кажем. Било је страшно. Шта ћемо сада – кука бака Славица која живи са њима.

Након што је полиција изашла на лице места, С.Џ. је ухапшен и одређена му је мјера полицијског задржавања до 48 сати након које ће бити саслушан у Вишем тужилаштву у Прокупљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана