Детаљи несреће у Зрењанину: Дјевојчица са картоном натопљеним бензином пришла ватри

ГС
Foto: Илустрација

ЗРЕЊАНИН – Дјевојчица из села Меленци код Зрењанина задобила озбиљне опекотине по тијелу и глави када је током игре запалила картон којег је прије тога полила бензином.

Дjевојчица је примљена у Ургентни центар у Зрењанину, гдје јој је указана помоћ, а потом је упућена у Нови Сад на даље лијечење.

– Прошло је подне, отац је сједио испред куће на улици, она се играла у дворишту, упалила је малу ватрицу овдје у пијеску, питао сам је да ли има упаљач и рекла је да га нема, а онда је са картоном натопљеним бензином кренула ка ватри и видио сам како јој се запалила мајица и панталонице које је имала на себи, врискала је – узнемирено је испричао старији брат повријеђене дјевојчице.

Повријеђена дјевојчица, која на јесен треба да пође у школу, живи са оцем, маћехом и два старија брата и једном старијом и једном млађом сестром.

– Тата је у хаосу заборавио мобилни телефон, тако да ништа не знамо, ја сам се много уплашила, бацила сам тај жути упаљач преко зида у комшијско двориште, али ево брат га је поново донио – прича једна од сестара.

Комшија из куће поред, на срећу, у моменту када се несрећа догодила, био је ту и својим аутомобилом је дјевојчицу и њеног оца превезао до Ургентног центра у Зрењанину.

– Рекли су ми да се вратим, отац ће са њом за Нови Сад, а било је страшно, врискала је и запомагала, опекотине су баш велике, нисам смио ни да гледам – каже потресени комшија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана