Детаљи акције у којој је проведен Србин: Ухапшен возач хитне службе, возило са лијековима заплијењено

Срна
Детаљи акције у којој је проведен Србин: Ухапшен возач хитне службе, возило са лијековима заплијењено

ПРИШТИНА - Дејан Спахић, возач хитне помоћи Здравственог центра у Косовској Митровици, приведен је након што је при контроли возила утврђено да превози лијекове и санитетски материјал без валидне документације, речено је Срни у косовској полицијској служби.

Из полиције су навели да је аутомобил зауставила јединица за брзе интервенције и да је заједно са возачем превезен у Полицијску станицу у јужној Косовској Митровици.

“Возило са лијековима биће заплијењено, а возач ће бити процесуиран код надлежног тужиоца”, кажу у косовској полицијској служби.

Из косовске полиције регион сјевер Косова Срни је речено да је Здравствени центар обавијештен да је возило на царинском терминалу и да је у току саслушање приведеног возача.

Из Здравственог центра тврде да је возилом хитне службе превожен санитетски материјал и инфузије за најкритичније пацијенте који се налазе на лијечењу у болници у сјеверној Косовској Митровици.

Директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица Златан Елек потврдио је Срни да је Спахић “киднапован и да му се губи сваки траг” од тренутка када га је пресрела специјална јединица полиције самопроглашеног Косова - Росу у Рудару и одвела у непознатом правцу.

“Нико нас није контактирао, нити нам је било ко шта јавио о Спахићу или возилу, осим нашег радника који дужи тај санитет који редовно доставља лекове из Дома здравља Лешак у Здравствени центар Косовска Митровица”, навео је Елек.

Он је додао да су обавијестили све релевантне институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана