Десети дан протеста на прелазима Јариње и Брњак: Специјалци се не повлаче, Срби не одустају

Срна
Десети дан протеста на прелазима Јариње и Брњак: Специјалци се не повлаче, Срби не одустају

БЕОГРАД - На административним прелазима Јариње и Брњак позиције су и данас, дести дан непромијењене - косовски специјалци се не повлаче са положаја, а Срби са Косова и Метохије не одустају од мирног протеста, незадовољни одлуком Приштине о замјени регистарских таблица.

Путеви су блокирани, специјалне снаге полиције се не повлаче, као ни Срби који су јутрос, због лошег времена, углавном окупљени у шаторима, али поручују да ће на тим позицијама остати док се не дође до рјешења, јавио је РТС.

Од јуче је појачано присуство Кфора. Срби нису пристали да се повуку са путева како би били слободни за превоз путничких аутомобила, а да Кфор замијени снаге косовске полиције на прелазима.

Срби сматрају да би у том случају мјера о промјени таблица остала на снази, што би ограничило слободу кретања становништва.
Специјалне јединице полиције - Росу самопроглашеног Косова распоређене су од 20. септембра на административним прелазима са централном Србијом.

Ситуација на сјеверу Косова и Метохије биће тема данашњег састанка шефова преговарачких тимова Петра Петковића и Бесника Бисљимија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана