Десет путника се вратило у Србију, њих 40 наставља љетовање

Srna
Foto: K1

БЕОГРАД- Десет путника из нишког аутобуса који је учествовао у тешкој саобраћајној несрећи на путу између Евзонија и Солуна вратило се у Србију, док ће њих 40 наставити љетовање у Грчкој.

У три грчке болнице смјештено је 26 повријеђених путника из нишког аутобуса, док су теже повријеђени смјештени у болницу у Солуну, преноси РТС.

Управник те болнице Никос Антонакис изјавио је да је 18 особа прегледано, а да је 13 хоспитализовано, међу којима и двоје дјеце.

Директор Националне асоцијације туристичких агенција Александар Сеничић изјавио је раније да ће сви који одлуче да се врате данас бити враћени за Србију.

"Један аутобус треба да врати туристе у Србију, а други је оне који нису повређени одвезао до Ставроса где ће бити на летовању", рекао је Сеничић.

Четири особе су погинуле, а најмање 53 су повријеђене у тешкој саобраћајној несрећи на путу Атина-Солун у којој су учествовали туристички аутобус са српским таблицама и два аутомобила.

Тројица путника из аутомобила су погинула на мјесту несреће, а четврти, који је био тешко повријеђен је подлегао повредама.

Саобраћајна несрећа догодила се јуче око 6.30 часова када је путнички аутомобил у којем су биле четири особе налетио директно на аутобус који је ишао из супротног смјера, при чему је аутобус скренуо и преврнуо се у канал без воде дубоком два и по метра.

У саобраћајној несрећи учествовао је и аутомобил који је ишао у правцу Евзонија. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана