Делевић: Уставни суд у Приштини одлучио да Костић буде пуштен из притвора

Танјуг
Делевић: Уставни суд у Приштини одлучио да Костић буде пуштен из притвора

ПРИШТИНА- Уставни суд у Приштини донио је одлуку о пуштању из притвора једног од оптужених у случају „Брезовица“, Јадрана Костића, потврдио је за Танјуг његов адвокат Милош Делевић.

Јадран Костић се у притвору налази од децембра 2021. године, а жалбу за поништење пресуде о притвору, његов адвокат је поднео јуна прошле године, на основу које је уставни суд поништио одлуке основног суда у Урошевцу и апелационог суда у Приштини.

-Очекујем да Основни суд у Пећи, који је преузео случај од Основног суда у Урошевцу, након годину и по дана, укине меру судског притвора мом клијенту после ове одлуке Уставног суда, који је утврдио да је му је судски притвор продужаван незаконито - рекао је Делевић.

У притвору су, осим Костића, још петорица Срба из Штрпца, међу њима и бивши предсједник општине Братислав Николић.

Њима се на терет ставља кривично дјело нелегално издавање грађевинских дозвола у Националном парку Шар планине. 

Суђење ниједном од ухапшених још увијек није почело.

Градоначелник Штрпца Далибор Јевтић саопштио је да је уставни суд у Приштини донио пресуду да је Костић неосновано у притвору од децембра 2021. године и да су му повријеђена људска права.

Како је навео на свом Фејсбук налогу, уставни суд је данас објавио пресуду на основу жалбе Костића, које је предата још у јуну прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана