Дејану Пантићу угрожен живот

Срна
Дејану Пантићу угрожен живот

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упозорио је данас да је бившем полицајцу Дејану Пантићу из Косовске Митровице, који је ухапшен на Јарињу, угрожен живот јер као срчани болесник нема лијекове.

Петковић је навео да премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти већ четврти дан не дозвољава да тежак срчани болесник који је недавно оперисан добије неопходну терапију, а породица са њим не може да ступи у контакт.

Он је упитао Еулекс и специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака да ли Пантић има право на живот и лијечење или су му сва та права ускраћена само зато што је Србин?

"Дозволите доставу лекова Дејану пре него што буде касно! Да ли неко у Европи види ово Куртијево иживљавање или виде само барикаде?", објавио је Петковић на "Твитеру".

Пантићу је јуче судија Основног суда у Приштини одредио једномјесечни притвор због наводног "извршења терористичког акта", иако његова породица и сви који га познају тврде да нема никакве везе са оним што му се ставља на терет.

Пантић је бивши припадник полиције из које је у новембру иступио заједно са свим полицајцима српске националности на сјеверу Косова и Метохије.

Ухапшен је у суботу, 9. децембра, на Јарињу под оптужбом да је учествовао у организацији и нападу на полицију прије неколико дана.

Нико не зна гдје је притворен, а Пантићев син рекао је медијима да су чули да његов отац није у затворској установи, већ да га данима држе заточеног на столици у једном објекту поред пункта на Јарињу.

Срби на сјеверу Косова и Метохије су због његовог хапшења истог дана подигли барикаде и већ четири дана траже његово и ослобађање још једног Србина, који је ухапшен у петак, 8. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана