Деблокада путних праваца ка Јарињу и Брњаку без инцидената

Срна
Деблокада путних праваца ка Јарињу и Брњаку без инцидената

ЈАРИЊЕ, БРЊАК - Ситуација на административним прелазима Јариње и Брњак је мирна и без икаквих инцидената одвија се деболкада путних праваца Зубин Поток - Нови Пазар и Лепосавић - Рашка, речено је Срни у Косовској полицијској служби (КПС).

У КПС-у су потврдили да се деблокада једне саобраћајне траке на прилазу административном прелазу Брњак приводи крају.

Камиони који су били постављени као барикада на мосту у близини прелаза Брњак уколоњени су и омогућен је несметан пролаз припадницима КФОР-а и повлачење припадницима специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова Росу, навели су из полиције.

Из КПС-а су додали да су у непрестаном контакту са Командом КФОР-а која води надзор над деблокадом путних праваца како би се повлачење припадника јединице Росу обавило без инцидената.

Истакнуто је да ће се Росу у потпуности повући када представници Срба, КФОР-а и КПС-а утврде да су обје саобраћајне траке деблокиране и када се утврди да се саобраћај може одвијати слободно и без застоја.

Акција деблокаде путних праваца и административних прелаза у складу са договором који су постигле делегације Београда и Приштине прије два дана у Бриселу мора бити завршена данас до 16.00 часова, а контролу и надзор над прелазима Јариње и Брњак преузеће КФОР.

Према договору, КФОР ће на прелазима остати у наредних 15 дана.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана