Дарко Шарић саслушан у вили на Дедињу, одвезен у СБПОК: Огласио се МУП

Б92
Foto: Tanjug

Припадници МУП у марици извели су Дарка Шарића из његове виле Дредињу.


Марица, са укљученом ротацијом, око 18.30 сати приближила се улазу у кућу, док је други полицијски џип био уз њу.
Полицијска колона у којој је више од пет возила се потом од куће удаљила уз ротације и сирене, и упутила ка СБПОК.

Екипа хитне помоћи раније данас, око 17 сати, ушла је у вилу Дарка Шарића на Дедињу у Улици Баје Пивљанина, преносе медији.

Министарство унутрашњих послова Србије огласило се поводом хапшења Дарка Шарића.

У саопштењу МУП-а наводи се да је осим Шарића ухапшено још 5 особа, које се сумњиче да су чланови организоване криминалне групе.

Чланови ове криминалне групе дјеловали су на територији Републике Србије, Европе и Јужне Америке. За осталим члановима се интензивно трага. Ухапшени су у међународној акцији координираној од стране Еуропола и Евроџаста.

Они се терете да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотреба службеног положаја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Јаке полицијске снаге блокирале су улицу у којој се налази вила Дарка Шарића.

Новости преносе да се Дарко Шарић доводи се у везу са организацијом убиства припадника шкаљарског клана Алена Кожара и Дамира Хоџића на Крфу.

Шарић је све послове обављао са пет телефона, од чега су два била сателитска, и скај апликације, и то још у вријеме док је био у притвору. Са скај платформе је скинута цијела комуникација, и према незваничним сазнањима, ријеч је о организовању неких убистава на територији Србије и Црне Горе.
Поред Шарић,а у Београду је данас ухапшен и Урош Мишић, навијач Црвене звезде, како преносе "Новости". Додају да је његово хапшење повезано са хапшењем Дарка Шарића. Поред њега ухапшен је и Шарићев адвокат, Дејан Лазаревић, који је правни заступник и Вељка Беливука, али и Марка Миљковића. Медији наводе и да су ухапшени припадници МУП-а, као и судија Апелационог суда. Међу ухапшенима нашли су се и Данило Одовић и Душко Мирковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана