Дарко Шарић поново ухапшен – приведени и адвокат и полицајци

Танјуг
Foto: Tанјуг

БЕОГРАД - Министарство унутрашњих послова Србије огласило се поводом хапшења Дарка Шарића.

У саопштењу МУП-а наводи се да је осим Шарића ухапшено још пет особа, које се сумњиче да су чланови организоване криминалне групе.

Чланови ове криминалне групе дјеловали су на територији Републике Србије, Европе и Јужне Америке. За осталим члановима се интензивно трага.

Они се терете да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, тешко убиство, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотреба службеног положаја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Шарић се од децембра налази у кућном притвору.

Јаке полицијске снаге блокирале су улицу у којој се налази вила Дарка Шарића.

Како наводе "Новости", он је осумњичен за организовање криминалне групе која је чинила најтежа кривична дјела.

Према наводима Тањуга, Дарко Шарић је пребачен у СБПОК, а послије тога би требало да буде пребачен у Специјални суд. На терет му се стављају и нова кривична дјела, поред постојећих.

"Новости" незванично сазнају да је Шарић осумњичен за организовање убистава на територији Србије и Црне Горе. Доводи се у везу са организацијом убиства припадника шкаљарског клана Алена Кожара и Дамира Хоџића на Крфу.

Шарић је све послове обављао са пет телефона, од чега су два била сателитска, и скај апликације, и то још у вријеме док је био у притвору.

Са скај платформе је скинута цијела комуникација, и према незваничним сазнањима, ријеч је о организовању неких убистава на територији Србије и Црне Горе.

Поред Шарић, а у Београду је данас ухапшен и Урош Мишић, навијач Црвене звезде, како преносе "Новости". Додају да је његово хапшење повезано са хапшењем Дарка Шарића.

"Новости" сазнају и да је у току претрес канцеларије Шарићевог адвоката Дејана Лазаревића. Он је адвокат Дарка Шарића, али и Марка Миљковића и Вељка Беливука.

Овај медиј додаје да се међу ухапшенима у акцији у којој је ухапшен Шарић налазе и припадници МУП-а, а укупно је поред њега ухапшено још 30 људи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана