Дарко Младић: Није сигурно да се до јуна може припремити изношење жалби

Срна
Дарко Младић: Није сигурно да се до јуна може припремити изношење жалби

БЕОГРАД - Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, изјавио је поводом заказивања изношења усмених жалби на првостепену пресуду његовом оцу за 16. и 17. јун, да није сигуран да се до јуна све може припремити с обзиром на то да адвокати још не могу да посјете генерала Младића.

“Ратка нико није посетио још од фебруара, а потребно је време да се он са браниоцима припреми”, рекао је Младић за “Вечерње новости”.

Он је нагласио да се још не зна ни да ли ће генералови адвокати из Србије моћи да дођу у Холандију.

“И трећа ствар је његово здравствено стање, јер ми никакве његове налазе нисмо добили већ месец дана, а знамо да има озбиљних проблема са крвном сликом. Затворски лекари га прате, ваде му крв, али никакве информације о томе немамо”, рекао је Дарко Младић.

Према садашњем распореду, првог дана 16. јуна Младићева одбрана ће имати три сата да изнесе жалбу, а онда и Тужилаштво исто толико времена да одговори на њу.

Другог дана је планирана расправа о жалби Тужилаштва, а на крају ће и сам генерал Младић имати десетак минута да се директно обрати жалбеном вијећу.

Међународни механизам за кривичне судове одлучио је да изношење жалби на пресуду генералу Ратку Младићу буде одржано 16. и 17. јуна. Изношење жалби на првостепену пресуду било је првобитно заказано за 17. и 18. март, али је одгођено због генералове операције.

Шеф тима одбране генерала Младића адвокат Бранко Лукић изјавио је јуче Срни да се одбрана нада добром исходу који је загарантован ако судије буду хтјеле да прочитају доказе.

Првостепеном пресудом Хашког трибунала из 2017. године Младић је осуђен на доживотну казну затвора због наводних ратних злочина током рата у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана